Vizită în weekend la Turda

Eminența Sa, Cardinalul Francesco Monterisi şi Rectorul Academiei Internaționale Mauriziana, Baronul Fabrizio Melchi, au vizitat zillele trecute Turda. Primarul Turzii, Cristian Matei, a anunțat vineri pe pagina sa de facebook că:

Astăzi am primit o vizită cu adevărat specială.

Eminența Sa, Cardinalul Francesco Monterisi şi Rectorul Academiei Internaționale Mauriziana, Baronul Fabrizio Melchi, au fost prezenți în oraşul nostru.

Este pentru prima dată când la Turda soseşte un înalt demnitar al Bisericii Catolice.

Pentru prima dată în mandatul domniei sale, probabil. Cu siguranță în trecut Turda a mai fost vizitată de înalți demnitari catolici, iar iezuiții (cel mai important ordin catolic) au trecut și ei prin oraș, mai ales că au deschis primele școli din Cluj.

Cu prilejul aceleiași vizite, primarul din Turda a participat duminică la deschiderea Academiei Internaționale Mauriziana în România şi la investirea Pro Rectorului Academiei Cavaler Camillo Torta şi a Consiliului Academic. Academia Mauriziana funcționează în cadrul Fundației Mauriziana din Pescocostanzo (Provincia LˈAquila), care se bucură până astăzi de înalta protecție a Președinției Republicii Italiene și a Sfântului Scaun.

Despre acest eveniment au oferit detalii, la Episcopia Greco-Catolică de pe strada Moților, arhipreotul emerit al Bazilicii Papale San Paolo Fuori le Mura din Roma și episcopul eparhial de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu. Cu această ocazie, cardinalul Francesco Monterisi s-a rugat și la căpătâiul Doinei Cornea.

Trupul neînsuflețit al doamnei Cornea a fost depus duminică după-amiază în aula Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din Catedrala greco-catolică în construcție din Piața Cipariu, dedicată Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea. Academia Internațională Mauriziana este o asociație cu caracter cultural, care se ocupă cu cercetarea istorică, religioasă și cu recuperarea și punerea în valoare a tradițiilor cavalerești și militare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.