Blogger turdean, prins la dale

Zamfir Pop, un fost jurnalist local, auto-intitulat Zamfir de Turda sau Zamfir Turdeanu` pe numeroasele sale blogguri, este subiectul unor filmulețe care circulă pe facebook. Potrivit celor care l-au filmat, fostul jurnalist (trecut pe la Ziarul 21, Realitatea turdeană și Jurnalul de Arieș), despre care s-a scris că ar suferi de anumite afecțiuni psihice, ar fi furat două dale din Parcul central din Turda, în timp ce se plimba acolo cu cățelul.

În realitate, acesta pare a fi un personaj bonom, chiar dacă bizar, capabil încă de autoironie – singurele semne de derapaj fiind blogurile făcute inclusiv cățeilor săi: Ulise și Penelopa. Totuși, polițiștii locali (pe care fostul jurnalist i-a surprins în diverse ipostaze, postând fotografiile pe pagina sa de facebook), au alertat Poliția Județeană acuzându-l de distrugere. Zamfir Pop a postat și imaginile acestea pe wall-ul său, precizând că:

Mi s-a explicat că, în repetate randuri, am postat imagini cu poolitisti „în activitate” si … le-am afectat imaginea: unii puteau crede că… nu și-ar face datoria. Tot asa s-au suparat si cei ce vând țigari, nestingheriți de nimeni, în piață…

Întrebat de Catalina Bartolomucci „Dar cu dalele de pavaj ce ați avut?” 😂😂😂 Zamfir Pop a răspuns: „Bună întrebare! …. Dacă aveam flori de salcâm, nu dale, as fi fost acuzat ca … devastez copacii?!” Calin Szilagyi: Zamfir? Ăsta le lua să aibe subiect de critică 🙂

Sub hashtagul  #ResponsabilizareaCetățenilor, Primăria Turda a postat pe grupul de facebook Azi în Turda informația că:

Persoana care a furat dale de beton din Parcul Central a fost identificată! Aceste fapte reprobabile trebuie aspru sancționate şi reamintim cetățenilor că în majoritatea zonelor publice din Turda sunt montate camere de supraveghere video. Poliția Județeană va prelua ancheta în acest caz.

În presa locală și pe blogurile sale, Zamfir Pop a avut mereu o atitudine critică la adresa autorităților locale. Considerat un justițiar neînțeles, sau mai degrabă un  miștocar, un fotograf ce-și permitea să surprindă oamenii în cele mai caraghioase ipostaze pentru a se amuza apoi pe seama lor, bloggerul local are acum ocazia să simtă critica opiniei publice turdene pe propria piele. Din Parcul central se pare că au dispărut și dispar în continuare dale de la lucrările în curs, dar bizarul personaj este numai bun de scos țap ispășitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.