Potaissa Music Nights

Azi are loc prima ediție a unui eveniment cultural care se va desfășura de la ora 20.00 în aer liber, în Centrul Pietonal Turda. Rezervarea locurilor pe scaune se face la Casa de Cultură Turda.

POTAISSA MUSIC NIGHTS este un proiect cultural care aduce în fața publicului turdean capodopere ale muzicii culte. Anul acesta va avea loc spectacolul de operă LA TRAVIATA, muzica – Giuseppe Verdi (1813-1901). Este o operă în trei acte, pe libretul scris de Francesco Maria Piave după romanul” DAMA CU CAMELII ” de Alexandre Dumas – fiul.

Spectacol este interpretat în limba italiană si supratitrat în limba română
Premiera absolută a operei verdiene a avut loc la cinci ani după lansarea volumului lui Dumas, pe 6 martie 1853, la Teatro di Fenice – Italia.
Atât opera lui Verdi, cât și romanul lui Alexandre Dumas, au traversat timpul prin povestea despre iubire și pasiune, ce poartă aura seducției, suferinței și sacrificiului.

Spectacolul, în regia lui Alfio Grasso, îi are în rolurile principale pe tenorul Andrea Bianchi (Italia), soprana Cristina Simionescu (Opera Națională Iași), baritonul Alfio Grasso (Italia), acompaniați de Orchestra, Corul și Ansamblul de balet “Opera Vox”, aflați sub bagheta dirijorului Leonard Dumitriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.